Ryanair strikes again … of toch niet? Stakingen op de luchthaven van Charleroi dan toch niet aan de gang

Na duizenden vluchten te schrappen, leek Ryanair er vandaag nog een schepje bovenop te doen. De woordvoerder van de luchthaven van Charleroi bevestigde namelijk dat de piloten van de lowcostmaatschappij met stiptheidsacties begonnen, maar volgens Ryanair is er niets van aan.

Als je vandaag nog op de luchthaven van Charleroi moest zijn, kon je alvast weer een schietgebedje beginnen doen. Het leek erop dat je opnieuw rekening moest houden met de zoveelste mogelijke vertragingen.

?De piloten die deelnemen aan de stiptheidsactie, zouden de snelheid van hun toestel tijdens het taxi verlagen. De vlucht loopt op die manier maar enkele minuten vertraging op, maar gecumuleerd over een hele dag kan die vertraging oplopen,? legt een woordvoerder van Brussels South Charleroi Airport uit aan Het Nieuwsblad. Verder maakte hij duidelijk dat dit niet voor alle vluchten zou gelden, maar afhankelijk zou zijn van welke Ryanair-basis de piloten afkomstig zijn. De acties zouden waarschijnlijk gevolgen hebben, maar deze zouden niet te vergelijken zijn met die van een echte staking.

Dan toch geen stakingen?

Maar volgens Ryanair zijn er helemaal geen stiptheidsacties aan de gang. "Dit is verkeerde informatie die wordt verspreid door de pilotenbond van Air Lingus en er klopt niets van", vertelde een woordvoerder aan het VTM Nieuws. Hout vasthouden dat het zo blijft.

Lees meer