Opnieuw zware naschok van aardbeving in Mexico, veel paniek bij bevolking voor vermisten

Het houdt maar niet in Mexico want het land is opnieuw getroffen door een zware naschok van de dodelijke aardbeving van enkele dagen geleden. Die naschok had een kracht van 6,2 en het episch centrum lag op zo'n 600 kilometer van Mexico City. De nieuwe aardbeving verkleint de kans om nog overlevenden van de vorige aardbeving te vinden onder het puin.

Voor de derde keer in drie weken tijd is Mexico getroffen door een zware aardbeving. Vier dagen na de zwaarste aardbeving die al aan zo'n 300 mensen het leven kostte, zorgde een hevige naschok opnieuw voor veel paniek. Iets na 8 uur lokale tijd ging het earthquake alarm af in de staat Oaxaca. Veel mensen liepen naar buiten en reddingswerkers stopten met zoeken naar overlevenden omdat het gevaarlijk was om tussen het puin te blijven. De zware naschok had een kracht van 6,2 en was voelbaar tot in de hoofdstad Mexico City, zo'n 600 kilometer verder.

De beving zorgde voor veel paniek bij de hulpverleners en de lokale bevolking. Veel gebouwen liggen nog in puin van de vorige aardbeving en familieleden van vermisten vrezen dat de kans op overlevenden opnieuw kleiner is geworden door de nieuwe schok. Sinds dinsdag zijn al 70 mensen van onder het puin gehaald, maar de kans dat er nu nog mensen levend gevonden worden, is klein volgens de civiele bescherming.

Er was veel paniek bij familie van vermisten

Reddingswerkers moesten tijdelijk stoppen met zoeken

Lees meer