Nieuwe zuuraanval in Londen: zes mensen gewond nadat ruzie uitbrak tussen twee groepen

Er is opnieuw een grote zuuraanval geweest in Londen. Zaterdagavond zouden zes gewonden zijn gevallen wanneer "een groep mannen" een "bijtende stof" hadden rond gespoten. De politie kon aal één verdachte oppakken. Zuuraanvallen zijn een groeiende trend in Londen.

Zeker zes mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt in een massale zuuraanval in het Londense Stratford. De politie spreekt van "een groep mannen" die "een schadelijke stof" zouden hebben rond gespoten. Er werd ondertussen al één verdachte opgepakt, een 15-jarige jongen, dat meldt de politie.

Volgens ooggetuigen zou er een ruzie uitgebroken zijn tussen een groep mensen in het Stratford Centre, een klein winkelcentrum in het Oost-Londense Straford. Een medewerker van Burger King verklaarde aan The Independent dat een gewonde in de toiletten van het fast food-restaurant binnenliep "om het zuur van zijn gezicht te wassen". "Er waren sneeën rond zijn ogen", zei de ooggetuige, "en hij probeerde er water in te krijgen". "Het zuur raakte niet één persoon maar een groep mensen", zei een andere getuige aan The Mirror. "Een man was in zijn gezicht geraakt. Hij bleef maar roepen 'Ik kan niet meer zien, ik kan niet meer zien'."

Zuuraanvallen als 'weapon of choice'

Er werd eerst gesproken van verschillende incidenten, maar de politie ontkracht dat. "Ik wil heel duidelijk zijn. Wat initieel misschien kon gezien worden als meerdere aanvallen, blijkt nu één incident te zijn", zo zegt Ade Adelekan van de Londense politie in een statement.

Zuuraanvallen zijn een groeiende trend in Groot-Brittannië. Het aantal zuuraanvallen is daar de afgelopen drie jaar verdriedubbeld. Door het strengere wapenbeleid, zouden vele bendes nu zuur als 'weapon of choice' gebruiken. Het wordt dan ook gezien als een 'veilig misdrijf', omdat je niet kan aangehouden worden als je zuur bij je hebt in het openbaar.

Er doken op sociale media al snel beelden op van kort na de aanval:

Lees meer