Montenegrijnse inzending voor Eurovisiesongfestival doet auditie voor 'X Factor UK' en het is ... raar

Wie kent er Salvko Kalezic nog? De Montenegrijn was met zijn lange paardenstaart een opvallende verschijning op het podium van het Eurovisiesongfestival, maar hij slaagde er niet in zich een weg naar de finale te banen. Toch hoopt hij internationaal door te breken. Zo deed hij gisteren auditie in de Britse versie van 'X Factor'. Zijn versie van 'End of Time' van Beyonce was op zijn zachtst gezegd raar te noemen ...

Slavko Kalezic maakte een grote indruk op het afgelopen Eurovisiesongfestival, maar dat leverde hem geen plaats in de grote finale op. De Montenegrijnse ster probeert echter wel nog steeds door te breken. Zo verscheen hij zaterdag in X Factor UK. Daar bracht hij een eigen versie van 'End of Time' van Beyonce. Hoe hij het er vanaf bracht? Eigenlijk helemaal zoals je van hem zou verwachten (bekijk zijn performance onderaan).

"Zoiets nog nooit gezien of gehoord"

Of hij de strenge Simon Cowell, die zei dat hij nog nooit zoiets had gehoord of gezien, had overtuigd, is niet helemaal duidelijk. Maar de drie andere juryleden waren grote fan van Kalezic. Hij kreeg dan ook een plaatsje in de volgende ronde. "Je bent zo anders dan alle anderen die we hier al hebben gezien. Je bent echt een showbeest en een steengoede danser", zei jurylid Louis Walsh. "Je bent misschien niet de beste zanger in de wereld maar wel een van de beste performers."

Walsh is geen onbekende voor Kalezic, hij is zelfs de reden waarom de Montenegrijn zijn kans waagde in de talentenwedstijd. De twee raakten aan de praat na het Eurovisiesongfestival in Kiev, waar Walsh de Ierse inzending vergezelde. "Simon, ik ken die gast", zei Walsh in X Factor. "We hebben elkaar leren kennen in Oekraïne op het Eurovisiesongfestival. Ik zag 'm backstage en ik zei 'Je moet meedoen aan X Factor'. Ik dacht dat hij het hier heel goed zou doen, dus raadde ik hem aan auditie te komen doen."

Voor Kalezic is het niet de eerste keer dat hij deelneemt aan een talentenjacht. Hij raakte in 2013 al heel ver in de Servische versie van X Factor. In zijn eigen land is Kalezic een grote ster.

Bekijk hieronder de performance van Kalezic in X Factor UK:

 

En voor wie het ondertussen vergeten is, zo klonk hij op het Eurovisiesongfestival:

 

Lees meer