KLM-vliegtuig verliest paneel tijdens opstijgen en raakt auto in Japan

Een KLM-vliegtuig verloor zaterdagmorgen tijdens het opstijgen vanuit de Kansai National Airport een paneel dat op een rijdende auto viel in het Japanse Osaka. Het onderdeel woog 4,3 kilogram. Als bij wonder raakte er niemand gewond.

De Boeing 777 van de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij KLM verloor zaterdagmorgen bij het opstijgen een paneel voor de windgeleiding. Dat kwam op een rijdende auto terecht. Het toestel (de KL868) kon zijn vlucht naar Amsterdam wel gewoon verderzetten.

"Op geen enkel moment gevaar"

Het brokstuk raakte een rijdende auto op een centrale weg te midden van verschillende winkels en appartementsgebouwen in het Japanse Osaka. Het verpulverde het raam van de auto, waarin twee vrouwen zaten. Als bij wonder vielen er geen gewonden. Het paneel, dat zich aan de rechtervleugel bevond, woog zo'n 4,3 kilogram en was 60 centimeter lang en een meter breed.

KLM merkte het missende paneel pas op bij de landing in Amsterdam. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij benadrukt dat er geen veiligheidsrisico was. "De passagiers waren op geen enkel moment in gevaar", verklaart KLM in een statement. "KLM betreurt het incident en heeft meteen een onderzoek ingesteld."

Lees meer