Een hele week heerlijk nazomeren: temperaturen klimmen tot 21 graden

Plan alvast nog wat terrasjes in, voor het te laat is. Want volgens het KMI kunnen we deze week nog volop genieten van een zalige nazomer met temperaturen tot - je leest het goed - 21 graden.

De herfst mag dan wel duidelijk in het land zijn, toch mogen we volgens het KMI deze week nog zalige temperaturen verwachten. Vandaag kan het zo’n 21 graden worden en de kans op buien blijft beperkt. Het kan wel een beetje bewolkt worden, maar het zal snel opklaren. Er is alleszins weinig wind, wat het zalig maakt om een terrasje te doen.

Ook morgen blijft het zacht met ’s ochtends wel wat kans op mist en lage wolken, en in het oosten van het land enkele lokale buien. De temperatuur klimt opnieuw tot 20 graden.

Op woensdag blijft het ook rustig, al is er die dag meer kans op bewolking. Het blijft wel droog. We halen maximumtemperaturen rond de 21 graden.

Donderdag zit de kans erin dat het ‘s ochtends even gaat regenen, maar het wordt later op de dag wel opnieuw droger. De temperaturen schommelen tussen de 19 en de 20 graden.

En ten slotte: op vrijdag krijgen we het meeste kans op regen, maar het blijft zacht. Het wordt zo’n 20 graden maar er staat wel een krachtige wind. Nu hopen dat het zonnetje af en toe nog eens komt piepen!

Lees meer