Ryanair lanceert stuntprijzen om imago op te poetsen, máár ... let op als je een vlucht boekt

Een vliegticket voor maar tien euro? Met die prijs gooit Ryanair maar liefst 1 miljoen tickets op de markt naar allerlei bestemmingen. Boeken die handel, zou je denken! Maar wacht toch maar best eventjes voor je enthousiast aan het plannen slaat. Want je reis zou duurder kunnen uitvallen dan je denkt.

Na het hele Ryanair-circus van vorige week, waarin reizigers woedend reageerden toen er 2.000 vluchten werden geschrapt, beslist de lowcostmaatschappij om nu spotgoedkope vluchten te lanceren. Dat doen ze om de verkoop opnieuw te boosten, het imago weer een beetje op te krikken en de gemoederen wat te bedaren. Voor nog geen tien euro kan je op de website een vlucht boeken naar topbestemmingen als Boedapest, Barcelona, Rome en Ibiza.

Maar wacht toch maar eventjes voor je enthousiast begint te boeken. Want de aanbieding geldt niet voor alle vertrekdata en bovendien check je best even de terugvlucht. Die zou namelijk duurder kunnen uitvallen dan je denkt. Wie bijvoorbeeld in oktober van Charleroi naar Barcelona wil vliegen, betaalt op de meeste dagen tussen de 10 en de 20 euro, maar voor een terugvlucht kan je al snel 100 euro neertellen.

© Ryanair

Volgens Ryanair zijn er één miljoen tickets in aanbieding beschikbaar. Als je dus op zoek bent naar een goedkoop reisje kan je na wat opzoekwerk goede deals vinden, zeker als je flexibel bent in je afreisdatum. Dan is het alleen nog te hopen dat je vlucht niet wordt gecanceld.

Lees meer