Fashionland in rouw: Vogue België is niet meer

Het is nog geen jaar geleden sinds mediabedrijf Sanoma, van onder andere Flair en Libelle, aankondigde dat ze de Belgische editie van maandblad Vogue mocht uitbrengen. Maar na het septembernummer is de kogel door de kerk: het zal de laatste oplage geweest zijn. 

Volgende maand zullen we geen Vogue België meer in de rekken terugvinden. De oplage ervan zat nochtans op 22.500 exemplaren en er was wel degelijk potentieel in de lezersmarkt, maar volgens Veerle Neyens van Sanoma België lagen de inkomsten niet in lijn met de verwachtingen. "We hebben een strategische keuze gemaakt waarbij we meer inzetten op de luxetitels uit ons eigen portfolio. Dat zijn vooral Feeling Gold en Gael Gold, maar ook titels als Loving you en Knokke Heist", zegt ze aan De Standaard.

Sanoma zal blijven inzetten op het lezerspotentieel door de Nederlandse Vogue samen met Feeling te blijven verkopen, op 10.000 exemplaren. De stopzetting van de Belgische editie van het maandelijks magazine heeft volgens Neyens weinig tot geen impact op hun werknemers. Zo blijft fashion director Els Keymeulen binnen Sanoma werken voor Feeling. De freelancers die voor Vogue België werkten, zien hun werkopties echter wel slinken.

Lees meer