We zien hem vaker dan ons eigen lief, maar wie is de Trivago-man eigenlijk?

Iedereen die af en toe televisiekijkt, kent zeker het Trivago-mannetje uit Nederland dat een ellelange uitleg brabbelt over hoe je de meest goedkope hotels kan boeken. De meeste mensen ergeren zich kapot aan deze zagende krullenbol, maar stiekem vinden alle vrouwen hem wel cute, toch? 

Uit een online enquête blijkt dat 83 procent van de kijkers het lange reclamespotje met de Nederlander niet goed vindt. Dat schrijft TV Familie. Sommigen noemen hem “een hipster”, anderen “die acteerjongen die overdreven articuleert in een spotje dat wel twee uur lijkt te duren." “Jongens, wat een bron van ergernis, ik kan die vent zijn nek wel omdraaien”, is ook een kritiek die vaak terugkomt.

Trivago-man heet eigenlijk Teun Luijkx. Hij is dertig jaar, komt uit het Brabantse Veldhoven in Nederland en is beroepsacteur. Luijkx moet het spotje, niet zoals wij, vijf keer per televisieavond aanzien omdat hij zelf geen tv in huis heeft. Toch hebben zijn vrienden hem de filmpjes al getoond. Hij vindt het zelf ook niet om over naar huis te schrijven, maar spijt heeft Luijkx niet. “Ik heb er best wel over nagedacht”, klinkt het. “Vroeger deed je dat niet als acteur, maar ondertussen doen velen het wél.” Luijkx benadrukt dat je als acteur weinig werkmogelijkheden hebt. Dankzij Trivago heeft hij nu de mogelijkheid om af en toe een reisje te maken met zijn vriendin: actrice Eva Laurenssen.

Trivago-man en zijn geliefde:

Naaktscènes

Toch is het niet de eerste keer dat Teun Luijkx op televisie komt. Zo nam hij twee jaar geleden deel aan de Nederlandse versie van De Slimste Mens, presenteerde hij het Discovery-programma How Do They Do It? en acteerde hij in de reeks A’dam - E.V.A. In die laatste serie, die een overdonderend succes is bij onze noorderburen, is hij geregeld poedelnaakt te zien met zijn tegenspeelster Eva van de Wijdeven. Het duo liet zich zelfs puur natuur fotograferen voor het Nederlands tijdschrift Veronica. “Naaktheid in goeie films draait om sensualiteit en erotiek in plaats van om platte porno, en is daarom ook zoveel interessanter en mooier”, zei Luijkx toen. Toch kon ook dat ‘platte’ publiek Luijkx smaken. Zo verschenen er enkele jaren geleden een reeks naaktfoto's van hem op een Amerikaanse homosite. Luijkx kreeg de tag ‘lekker blondje’.

Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven op de cover van Veronica:

© veronica

Ambitieuze plannen

In De Slimste Mens overleefde Luijkx drie afleveringen waarvan hij er één won. In de finaleweek werd hij naar huis gestuurd. Hij zou het liefst van al ooit James Bond spelen en schat de kans op een rol in een film van de befaamde Coen Brothers zelfs haalbaarder in. Of Hollywood al klaar is voor het Trivago-mannetje, zal nog moeten blijken.

Lees meer