Brave Jenny is verleden tijd: zo verliep de eerste draaidag van Janine Bischops bij 'Familie'

Zo’n acht maanden nadat haar personage Jenny stierf in Thuis, heeft de 74-jarige actrice Janine Bischops haar eerste draaidag erop zitten bij Familie. Ze speelt er Brigitte De Wulf, de mama van Lars en Amélie. En die is naar eigen zeggen niet zo naïef braaf als Jenny...

Vanaf 21 november krijgt Familie er een personage bij: Brigitte De Wulf, mama van Lars en Amélie. Die gastrol zal vertolkt worden door voormalig Thuis-actrice Janine Bischops. Gisteren stapte ze met veel enthousiasme én een stoer kapsel voor de eerste keer de Familie-studio’s binnen, en dat leek alvast geweldig goed mee te vallen: "Mijn eerste dag was fantastisch", zegt Janine. "Ik voelde mij echt thuis bij Familie, om het met een knipoog te zeggen. En het is bijzonder plezant spelen met mijn tv-kinderen Kürt Rogiers en Erika Van Tielen."

Bommetje droppen

Na een carrière van 21 jaar bij Thuis besliste ze zelf uit de serie te stappen omdat ze niet tevreden was met haar rol die alsmaar kleiner werd. Jenny uit Thuis stond bekend als een hartelijke, volkse vrouw, in tegenstelling tot haar nieuwe rol Brigitte: een eerder koele en afstandelijke, chique dame. En die dame zal volgens Janine een bommetje droppen dat bij alle personages nog lang zal nazinderen. Dat wordt dus nog spannend!

© VTM

Bekijk de beelden van haar eerste draaidag hier:

Lees meer