Playboy in rouw: oprichter Hugh Hefner (91), de man die met duizend vrouwen zou hebben geslapen, is overleden

Hugh Hefner, de oprichter van het beroemde mannenblad Playboy, is overleden. Hij werd 91 jaar en zou volgens het bedrijf thuis vredevol ingeslapen zijn. Sinds de jaren 50 gingen Playboy en het beeld van Hefner, zelf in z'n zijden pyjama, tussen naakte modellen hand in hand. Hij claimde zelf met duizend vrouwen te hebben geslapen.

Hefner begon in 1953 vanuit z'n keuken met de publicatie van Playboy. Het zou het best verkochte mannenblad in de wereld worden. Op z'n hoogtepunt rolden zeven miljoen exemplaren per maand over de toonbank. In het eerste nummer stond een naaktfoto van Marilyn Monroe. Playboy werd beroemd als het boekje dat mannen kochten "voor de tekst". Naast de naaktfoto's werkten ook schrijvers zoals Ray Bradbury en Ian Fleming mee.

Flamboyant

Behalve als oprichter van het mannenblad zal Hefner natuurlijk herinnerd worden voor z'n flamboyante levensstijl. Hij kwam vaak in beeld in z'n pyjama, omringd door naakte vrouwen in zijn huis, de Playboy Mansion. Ondertussen had hij als zakenman wel een imperium uitgebouwd met casino's en nachtclubs. Hij claimde tijdens zijn leven met duizend vrouwen te hebben geslapen.

In 1992 vroeg The New York Times hem naar wat hem het meest trots heeft gemaakt in z'n leven. Hefner antwoordde: "Dat ik de attitude tegenover seks heb veranderd. Dat leuke mensen nu samen kunnen leven. Dat ik het begrip van seks voor het huwelijk ontsmet heb. Dat geeft me veel voldoening."

Lees meer