Belangrijke dag voor alle fans van het Songfestival: vandaag weten we wie ons land gaat vertegenwoordigen!

Hoewel het volgende Eurovisiesongfestival nog zo'n acht maanden van ons verwijderd is, gaat de VRT vandaag al bekend maken wie ons land zal vertegenwoordigen. Dat nieuws onthulde Peter Van De Veire vanochtend tijdens z'n ochtendshow op MNM. Maar wie zal het zijn?

België is er dit jaar heel vroeg bij om z'n deelnemer van het Songfestival aan te kondigen. Naar verluidt zullen we vanavond goed naar Van Gils & Gasten moeten kijken. Na de knappe prestatie van Blanche is het volgend jaar weer aan Vlaanderen om een kandidaat te sturen. Vorig jaar werd Laura Tesoro nog na een show uit vijf kandidaten gekozen, maar deze keer wordt alles achter de schermen beslist.

Veel geruchten

Dat ons land het de laatste jaren goed doet op het Songfestival is een understatement. Winnen zat er helaas niet in, dus ligt de hoop weer bij onze volgende kandidaat. Meteen na de editie van dit jaar doken al namen van artiesten op die het wel zagen zitten om België te vertegenwoordigen. Natalia gooide meteen een lijntje uit, en haar schema voor volgend jaar zou een deelname toelaten. Dat zou volgens geruchten moeilijker zijn voor Laura Tesoro, die vermoedelijk geen tweede keer zal gaan.

Nog een naam die volgens de website songfestival.be wel zou willen deelnemen, is Billie. Emma Bale wordt vaak genoemd, maar zou zelf geen interesse hebben, net zoals Lady Linn. Andere namen die circuleren, maar niet allemaal even waarschijnlijk zijn: Oscar & The Wolf, Bazart, 2 Fabiola, Milow, Ozark Henry, Belle Perez en Dana Winner. En niet vergeten dat ook De Romeo's eens gezegd hebben dat ze graag willen gaan.

Het kan natuurlijk ook altijd een niet zo bekende kop zijn. Vanavond weten we meer. Hoe dan ook zullen we dan enkel de naam van de kandidaat kennen. Het nummer zelf is er nog niet. Daarvoor zal na de selectie met onze deelnemer worden samengewerkt.

Van Gils & Gasten begint om 22u10 op Eén.

Lees meer