Wereldwijd problemen met check-in op internationale luchthavens: ook even problemen in Zaventem

Op verschillende luchthavens wereldwijd is chaos uitgebroken. Ook op Brussels Airport waren er even problemen bij de check-in van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Er zouden problemen zijn met de software van IT-dienstverlener Amadeus.

Brussels Airport-woordvoerster Florence Muls laat aan de kranten van Het Mediahuis weten dat de problemen ongeveer een kwartier duurden. Alles zou inmiddels weer naar behoren werken. Het is niet geweten welke maatschappijen met de software van Amadeus werken, maar Brussels Airlines zou niet betrokken geweest zijn bij de storingen. Op de luchthavens van Charleroi en Luik werden geen problemen vastgesteld.

Wereldwijd zouden zo’n 125 luchtvaartmaatschappijen gebruikmaken van de systemen van Amadeus. Er waren ernstige problemen bij onder andere Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en enkele Amerikaanse maatschappijen. Op zes andere internationale luchthavens ontstonden lange wachtrijen voor de incheckbalies. De getroffen luchthavens waren London Gatwick, Charles de Gaulle in Parijs, de luchthaven van Washington DC, Melbourne, Changi in Singapore, Johannesburg in Zuid-Afrika en Zurich in Zwitserland.

Lees meer