Al 150.000 mensen schreven zich op ‘Rich Meet Beautiful’ op zoek naar hun ‘sugar daddy’

De jongste tijd is er veel heisa rond de ontmoetings- en datingsite ‘Rich Meet Beautiful’. Het concept: jongeren, liefst meisjes tussen 18 en 26 jaar, gaan dienstdoen als 'Sugar Baby's' en gaan in ruil voor geld een oudere, rijke man gezelschap houden. De site is onlangs gelanceerd in België en intussen maken al zo’n 150.000 landgenoten gebruik van de site. En de meerderheid … is een vrouw!

Wie haalt het nu in zijn hoofd om zo’n Sugar Baby te worden? 150.000 mensen maken gebruik van de website Rich Meet Beautiful en maar liefst 75 procent is vrouw. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale. Meisjes kunnen zich gratis inschrijven. Sommigen zijn heel discreet en geven niet al te veel prijs op hun profiel, maar anderen winden er geen doekjes om en verklaren dat ze op zoek zijn naar rijke mannen om hun geld- en seksproblemen te regelen. Voor mannen zou de kostprijs van het lidmaatschap afhangen van verschillende factoren zoals je uiterlijk, je leeftijd en je maandelijks inkomen. Bij sommige mannen kan het oplopen tot 2.000 euro per maand.

Parket onderneemt stappen

Ondertussen is Sigurd Vedal, de Noorse CEO van de website, door het parket van Brussel opgeroepen voor verhoor. Dat meldt de VRT. Ook zou er vanaf vandaag in ons land geen reclame meer gemaakt worden voor de datingservice. Gisteren had Vedal normaalgezien in het praatprogramma De Afspraak op Canvas gezeten om zijn verhaal te doen, maar hij kwam niet opdagen.

De reclameaffiche die heel wat passanten deed fronsen:

Lees meer