Hier kunnen we onze inzending voor het Eurovisiesongfestival van kennen

De kogel is door de kerk: de Leuvense Laura Groeseneken zal onze Belgische driekleur verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Het 27-jarige muzikaal talent doet bij iedereen tot nu toe weinig belletjes rinkelen, toch zouden we haar al van een aantal dingen kunnen kennen.

Twee jaar nadat Laura Tesoro een mooie tiende plaats behaalde op het Songfestival in Stockholm, sturen we volgend jaar opnieuw een Laura: Laura Groeseneken, 27 jaar uit Leuven, werkt momenteel als visual merchandiser in de IKEA en barst van het muzikaal talent. Ze heeft dan ook al veel ervaring, maar dan wel eerder op de achtergrond. Van waar kennen we Laura dan?

Sidekick van Ozark Henry

Eerst en vooral: Laura is muzikante en zangeres bij Ozark Henry. De twee treden regelmatig samen op, zo stond Laura al samen met hem op Rock Werchter. Ozark Henry werd zelf nog getipt om België te vertegenwoordigen op het Songfestival. Toeval of niet?

 

Gravity

Laura kan niet alleen geweldig zingen, ze schrijft ook haar eigen nummers. En dat doet ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, waaronder voor Hooverphonic. Samen met Alex Callier lanceerde ze de hit Gravity.

 

Sennek

Laura schrijft haar eigen nummers onder de naam Sennek. Zelf noemt ze haar nummers een moderne mix van soul, elektronica en pop. Zo geeft ze vaak shows in het Leuvense Depot. Voor ze bij Ozark Henry aan de slag ging, zong ze onder meer bij de rockband Bad Circuz en het dubstepcollectief AKS.

 

Tomorrow Never Dies

Laura toonde ten slotte vijf jaar geleden wat ze waard was tijdens 007 in Concert, een harmonieconcert voor de vijftigste verjaardag van James Bond. Daar zong ze een fantastische versie van Tomorrow Never Dies, een nummer van Sheryl Crow. Kippenvel!

 

Dat Laura Groeseneken een klok van een stem heeft, staat vast. We zijn alvast benieuwd naar haar nummer voor het Eurovisiesongfestival!

Lees meer