Louis Talpe en Julie Taton schrijven elk hun allereerste kinderboek: een sinterklaasboek!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

© Unilever

Louis Talpe en Julie Taton schrijven dit jaar exclusief voor Unilever ieder een sinterklaasboek. Het boek van Talpe krijgt de titel 'Paniek om Amerigo'. Tatons boek zal 'Nicolaas en de geheime kist' heten. Unilever brengt de sinterklaasboeken bij de Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market uit. 

Meer dan 150.000 sinterklaasboeken; een cadeautje van Unilever

Dit is het eerste jaar dat de gratis exclusieve sinterklaasboeken bij Carrefour verschijnen. De actie is opgezet door Unilever. De oplage van de sinterklaasboeken van Louis Talpe en Julie Taton bedraagt maar liefst 150.000 exemplaren. “Unilever is een bedrijf dat tradities hoog in het vaandel draagt. Het sinterklaasfeest op 6 december en de gezelligheid die dat met zich meebrengt, houden wij graag in ere,” aldus Charlotte Collet, Key Account manager van Unilever. ”En natuurlijk hoort voorlezen daar ook bij.”

Gratis sinterklaasboek voor alle lagere scholen

“Lezen is in mijn dagelijkse leven een belangrijke activiteit omdat lezen je fantasiewereld prikkelt en je ontwikkeling stimuleert. Kinderen die thuis veel lezen lopen voor in hun sociale en emotionele ontwikkeling,” vertelt Louis Talpe. “Daarom vind ik het ook heel fijn te kunnen melden dat alle lagere scholen in België een gratis sinterklaasboek kunnen ophalen bij hun filiaal van Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market met de coupon die ze de week vóór de actie krijgen toegestuurd.”

Louis Talpe

Voor Louis Talpe is het de eerste keer dat hij een boek schrijft. In 2006 brak Louis door met zijn rol van Toby in de serie Mega Mindy, een productie van Studio 100, en speelde hij later onder andere mee in de Vlaamse serie Aspe en de Nederlandse soap Goede Tijden Slechte Tijden. In 2014 kreeg hij een hoofdrol in de musical ’14-’18. Vorig jaar maakte hij zijn debuut als televisiepresentator in Eeuwige Roem en dit jaar is hij te zien in het tweede seizoen van Spitsbroers op VTM. “Ik ben vereerd dat ze mij hebben gevraagd om een sinterklaasboek te schrijven,” zegt Louis Talpe, “Jarenlang heb ik kinderen geëntertaind en daardoor heb ik wel een goed idee wat ze leuk vinden. Ik heb in ieder geval heel veel inspiratie.”

De illustraties in het boek van Louis Talpe werden gemaakt door Ann De Bode. De Bode illustreerde al meer dan tweehonderd kinderboeken. Ze illustreerde het boek van Louis Talpe met fimoklei waardoor het originele boek meer dan 10 kilogram weegt.

Julie Taton

Julie Taton werd Miss België in 2003 en begon haar televisiecarrière in 2004. Als stemactrice werkte ze mee aan verschillende producties. Ze is ambassadeur voor het Belgische Rode Kruis, steunt Think-Pink en is actief bij Télévie, een liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen bij het bestrijden van kanker en leukemie bij kinderen en volwassenen. “Al vanaf de geboorte van mijn zoon Côme heb ik inspiratie gehad om ooit een sinterklaasverhaal te schrijven. De fantasie van kinderen is geweldig en dat wordt gestimuleerd door lezen en voorlezen,” aldus Julie Taton, “Daarom ben ik zo blij dat er bij de sinterklaasboeken ook nog 27 letterspelletjes zijn ontwikkeld waarmee kinderen op een leuke manier leren lezen en schrijven en die je op de koop toe ook nog eens allemaal gratis kunt downloaden via de website sinterklaasboeken.be.”

Het boek van Julie Taton werd geïllustreerd door de Spanjaard Luciano Lozano die momenteel in Barcelona woont en werkt. Hij illustreert voornamelijk kinderboeken en werkt voor heel wat internationale kranten en tijdschriften. In 2011 won hij de prijs voor het beste internationale kinderboek voor SOS Alfabet.

Persvoorstelling in Belgisch Stripmuseum

De officiële persvoorstelling vindt plaats op dinsdag 24 oktober. Louis en Julie stellen dan elk tussen 11u en 13u hun allereerste kinderboek voor met een voorleessessie in het Belgisch Stripmuseum (Zandstraat 20, 1000 Brussel). De voorleessessies zullen zowel in het Frans als het Nederlands geïntroduceerd worden door Marlène de Wouters, in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president van de Vlaamse Regering, Hilde Crevits.

De sinterklaasboeken zijn vanaf 25 oktober tot en met 28 november verkrijgbaar bij alle Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market bij aanschaf van 12 euro aan Unilever producten.

© Unilever