Eentje voor op je bucket list: een wandeling in een bos op een wandelpad van 700 meter 

Nog een plekje in je kalender om een reisje in te plannen, maar op zoek naar een plek in Europa? Bekijk dan Denemarken eens, want die hebben een absolute topper erbij die de moeite is om te bezoeken. 'The Treetop Experience' is 700 meter en laat je genieten van een spectaculair uitzicht. 

Op een uurtje rijden van de hoofdstad Kopenhagen vind je de Treetop Experience. Het is een lange en hoge weg tussen de bomen van het Deense Gisselfeld Klosters bos. Bezoekers kunnen een wandeling maken op een pad dat hen geleidelijk aan naar boven brengt. Ondertussen kunnen wandelaars genieten van de mooie natuur en het beschermd bosgebied.

De bedoeling van het project is om toegang te geven aan een beschermd bos. De ontwerpers van het Deense architectenbureau EFFEKT hebben de weg naar boven gebouwd van materialen die uit het bos komen.

Hoogtevrees?

De wandelweg is gebouwd in een vorm van een spiraal die 700 meter is.

Ook als je hoogtevrees hebt, kan je nog genieten van deze ervaring. Je zal waarschijnlijk niet tot boven geraken, maar je kan wandelen tot waar je kan.

Aan de zijkanten van de route staan ook balken om de wandeling zeker veilig te houden. Onderweg naar boven kunnen mensen ook eventjes zitten om te genieten van het uitzicht.

Volgend jaar in de lente zou Treetop Experience open gaan.

© EFFEKT

© EFFEKT

© EFFEKT

Lees meer