Manneken Pis is vandaag heel modieus en houdt een eigen modeshow

Af en toe haalt Manneken Pis een leuke outfit uit de kast. Vandaag trok hij vijf legendarische kostuums aan die gemaakt werden door bekende modeontwerpers zoals Jean-Paul Gaultier en Edouard Vermeulen. Manneken Pis heeft deze outfits niet zomaar aangetrokken. De modeshow loopt samen met de Parijse modeweek en hoort bij de campagne 'België, eigenzinnig fenomenaal'.

Manneken Pis heeft heel wat outfits in zijn kast hangen. Zijn collectie bestaat intussen uit zo'n 970 outfits en nu komen er nog 5 modieuze kostuums bij van bekende modeontwerpers.

Eigenzinnig fenomenaal

In kader van 'België, eigenzinnig fenomenaal' van de federale overheid trok Manneken Pis unieke kledingstukken aan vandaag. "Manneken Pis op de catwalk tijdens de Fashion Week in Parijs? Hij blijft waar hij staat, maar hij showt vandaag wel al zijn designer outfits", klinkt het op de Facebookpagina.

Manneken Pis kon pronken met kledingstukken van Delvaux, Jean-Paul Gaultier, Marina en Agatha Ruiz de la Prada. De laatste outfit heeft Manneken Pis te danken aan Edouard Vermeulen die met het kostuum ‘Pink Ribbon’ de strijd tegen borstkanker onder de aandacht wil brengen.

Om Manneken Pis te zien in outfits waar wij van dromen, kan je het defilé volgen op Facebook en Twitter.

Lees meer