Guido Van den Bossche keert (18 jaar na zijn dood) terug in 'Familie'. Hoe is dat mogelijk?

Er komende spannende tijden aan voor de fans van 'Familie' op VTM want Guido Van den Bossche keer terug in de soap. En dat maar liefst 18 jaar na zijn dood. Hoe de makers van 'Familie' dat gaan oplossen, is nog niet geweten want VTM wil voorlopig niet reageren. Maar volgens Dag Allemaal stond acteur Karel Deruwe al meermaals voor de camera's in de tv-studio's waar 'Familie' wordt opgenomen.

Hoewel hij al 18 jaar dood is, blijft Guido Van den Bossche een van de bekendste personages uit VTM-soap Familie. Hij stichtte destijds het familiebedrijf VDB Systems (later Electronics) en is de vader van Peter en Veronique.

Guido had echter ook vijanden. Een moordpoging van Didier De Kunst overleeft hij nog, maar in 1999 sterft hij op Malta toch nadat hij vermoord wordt door aanhangers van Salomon, een sekteleider waaraan zoon Peter probeerde te ontsnappen.

"Kijkers van Familie zijn debiel"

Maar niet alleen in de serie waren er vijanden, ook op de set had acteur Karel Deruwe maar weinig vrienden. Hij sprak zich vaak denigrerend uit over zijn collega-acteurs ("een hond met een hoedje kan hier een rol krijgen") en noemde de kijkers van Familie ooit "heel erg debiel".

Het zorgde ervoor dat Guido Van den Bossche in 1993 kortstondig uit de serie verdween en in 1999 uiteindelijk volledig werd uitgeschreven. In 2007 bood hij in Dag Allemaal zijn excuses aan voor zijn vroegere uitspraken.

Terug op de set

In 2014 zagen we Karel Deruwe voor het eerst terug in de rol van Guido Van den Bossche. Voor het VTM-programma Tegen de Sterren op nam hij een sketch op met De Romeo's, waarvan Gunther Levi (Peter Van den Bossche) deel van uitmaakt.

Hij zei toen ook in Dag Allemaal dat hij niet zou weigeren moesten de makers van Familie hem vragen om terug te keren in de serie. En binnen enkele maanden is het dus zo ver, maar hoe zal dat gebeuren?

Een flashback ...

Het lijkt heel onwaarschijnlijk dat Guido Van den Bossche als levend personage zal terugkeren. De meeste fans vermoeden dat Karel Deruwe zal te zien zijn in een droom of een flashback van een van de andere personages.

... of leeft hij toch nog?

Zou het kunnen dat Guido Van den Bossche toch nog leeft? Wie ooit naar Dallas heeft gekeken, kent de beroemde douchescène waarin Bobby Ewing plots weer leeft en het seizoen ervoor een droom was. Krijgen we een gelijkaardig scenario in Familie, maar dan wel na 18 jaar?

Hoewel het heel absurd klinkt, is het niet helemaal onwaarschijnlijk. Toen Guido Van den Bossche in 1999 op Malta met zijn zoon Peter wilde ontsnappen aan de sekte van sekteleider Salomon, probeerde hij voor hen een val op te zetten.

Het plan leek te lukken, maar enkele sekteleden ontsnapten en namen in de straten van Malta wraak op Guido die ter plaatse stierf. Of maakte die dood deel uit van het sluwe plan van de 'pater familias' van de Van den Bossches?

Was de dood van Guido Van den Bossche in scène gezet?

© VTM

Zien we Karel Deruwe binnenkort terug in de begingeneriek?

Binnen enkele maanden weten we meer!

Lees meer