Hoera, vandaag is het Werelddierendag! Met deze 13 tips leg je je huisdier extra in de watten

Hoera, vandaag 4 oktober is het Werelddierendag! En wat is er dan leuker om je lieveling eens goed in de watten te leggen? Met deze 13 tips maak je er een onvergetelijke dag van, voor je huisdier én voor jezelf!

1. Ga lekker lang wandelen

Een lange wandeling is niet alleen fijn voor je huisdier, maar ook voor jezelf. Als je viervoeter aan de leiband moet lopen, ga dan eens met hem naar een hondenstrand of uitgestrekte weide waar je hem los kan laten. Ook katten gaan trouwens graag wandelen! Hou poesjelief wel best aan de leiband als je het niet wil riskeren hem kwijt te geraken.

© iStock

2. En laat ook je knaagdier eens vrij rondlopen

Haal je cavia of konijn eens uit z'n kotje en laat hem eens vrij rondhuppelen. Je maakt hem er supergelukkig mee, maar hou 'm wel goed in de gaten om zo je meubels en kabels te sparen. Tip: zorg voor iets waar ze onder kunnen zitten, zo voelen ze zich altijd veilig.

© iStock

3. Geef je huisdier een ontspannende massage

Ja, ook honden, katten en zelfs konijntjes kunnen genieten van een deugddoende massage! Het is niet moeilijk en extreem ontspannend, ook voor jezelf. Kijk maar eens naar dit voorbeeld:

 

4. En geef hem eens een extra lange verzorgbeurt

Lekker lang wassen, borstelen, nageltjes knippen ... of er zelfs mee naar de kapper gaan: om Werelddierendag te vieren, mag het eens wat meer zijn. Leg je huisdier extra goed in de watten en hij zal je superdankbaar zijn!

© iStock

5. Organiseer zelf een fotoshoot

Waarom geen fotoshoot organiseren? Zorg voor een goede setting: een mooie achtergrond, een leuk kussen om op te liggen en je kan zelfs accessoires toevoegen. Alles mag, niets moet.

© iStock

6. Laat je huisdier eens bij jou in bed slapen

Als het kan alleszins. Dieren doen niets liever dan bij hun baasje zijn, ook 's nachts. En ze liggen sowieso al graag op jouw bed te slapen! ;-)

© iStock

7. Of maak een nieuw ligplekje

Een nieuw dekentje of lekker zacht kussen, daar is je lieveling vast wel voor te vinden. En zo geef je je interieur ineens een upgrade!

© iStock

8. Bouw zelf een huisje

En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een kartonnen doos is dikwijls al genoeg. Als je wat meer tijd hebt, dan legt dit eenvoudig stappenplan uit hoe je van een simpele doos een mooi huisje kan maken:

 

9. Geef hen een mooi cadeautje

Wat dacht je van een gepersonaliseerde voederbak of een mooi naamplaatje? Bruikbaar én leuk om je huisdier mee te verwennen, zeker op Werelddierendag.

© iStock

10. Of geef je huisdier een heel verrassingspakket

Compleet met snoepjes en speeltjes! Verstop alles in een kartonnen doos en hem lekker naar z'n verrassingen zoeken. Uren plezier verzekerd!

© iStock

11. Maak zelf spelletjes

Gooi wc-rolletjes niet zomaar weg, want je kan er heel veel mee doen. Bouw een doolhof voor je knaagdier met karton, wc-rolletjes en propjes. Of verstop er snoepjes, brokjes of hooi in. Je kan hier ook een oude sok voor gebruiken, zeker als je een hond hebt. Poesjes zullen dan weer fan zijn van een stok waar je een hengel van maakt. Hang er een leuk speeltje aan en klaar is kees!

© iStock

12. Kook een verse maaltijd voor je lieveling

Je hond of kat zal het alleszins niet erg vinden om een vers stukje vlees te krijgen. Let wel op met wat je je huisdier geeft, want niet alles is even gezond voor hen.

© iStock

13. Of bak een taart of koekjes voor je huisdier

Het is tenslotte Werelddierendag, niet? Er bestaan superveel recepten waar honden, katten en knaagdieren verzot op zijn. Sommige traktaties kan je ook zelf eten, zoals deze:

 

Geniet ervan!

Lees meer