Het meest absurde stadion ter wereld staat sinds deze week in Rusland

Binnen negen maanden is het weer zo ver: het wereldkampioenschap! Voor een WK moet een voetbalstadion een minimumcapaciteit van 35.000 toeschouwers hebben. Nadat het Ekaterinburg Arena Stadium in Rusland werd afgewerkt, bleek het 27.000 stoeltjes te hebben. Maar daar hebben ze nu een oplossing voor: tribunes buiten het stadion. 

Rusland kan al beginnen aftellen naar het wereldkampioenschap van 2018. Of je het ermee eens bent of niet, maar één van de belangrijkste zaken (naast de nationale ploeg) is het stadion. De meeste stadions zijn helemaal klaar voor het WK, maar sommigen hebben toch nog enkele aanpassingen nodig. Vooral de Ekaterinburg Arena, aan de grens met Kazachstan, zijn ze volop bezig met ehm, ... 'unieke ideeën' waar te maken.

Buitentribune

Het stadion was te klein voor grote wedstrijden zoals het WK. Daarom hebben de Russen geïmproviseerd en twee tribunes gebouwd langs de buitenkant van het stadion. Hierdoor wordt de capaciteit van 27.000 plaatsen opgekrikt naar 45.000. Slim gezien, maar is het veilig?

Visueel trekt het eigenlijk niet op veel en er stellen mensen vragen over de veiligheid. Zou zo'n uitsteeksel het houden bij bijvoorbeeld een storm? En wat als de toeschouwers zich net iets té wild gedragen? De ingenieurs zullen hier ook al wel rekening mee hebben gehouden, maar geef ons toch maar een 'normaal' zitje.

Het zicht vanuit de externe tribune:

Hoe het stadion werd verbouwd:

En hoe het eruit ziet:

Lees meer