Veganisten, opgelet! McDonald's lanceert vegan menu

Goed nieuws voor veganisten: sinds kort kan je bij McDonald's ook een vegan menu verkrijgen. Al moet je er wel wat over hebben: het wordt voorlopig enkel aangeboden in de Finse McDonald's in Tampere. Bij wijze van proefproject vind je daar tijdelijk een McVegan en vegan frietjes. Als het concept aanslaat, overweegt de fastfoodketen het veganistische aanbod uit te breiden naar andere landen.

Dat ook vegetariërs de weg naar McDonald's hebben gevonden is niet nieuw: de vegetarische burgers vallen enorm in de smaak. Maar tot nu toe bleven veganisten in de kou staan, want de vegetarische alternatieven bevatten wel nog magere melk. Dat het veganisme in de lift zit, valt echter niet te ontkennen, en nu springt dus ook McDonald's op die kar.

Vegan burger én frietjes

Het vegan menu dat momenteel in Finland te verkrijgen is, bestaat uit een vegan burger en vegan frietjes. De burger wordt gemaakt op basis van soja en wordt belegd met tomaten, salade en een vegan sausje. De frietjes worden gebakken in plantaardige olie. Niets staat veganisten dus nog in de weg om te genieten van een guilty pleasure in de fastfoodketen.

Het menu is voorlopig alleen te verkrijgen in de Finse stad Tampere, en enkel tot eind november. Nog snel een ticketje richting Finland boeken is dus de boodschap. Of wachten en hopen dat de vegan burger ook wordt gelanceerd in ons land natuurlijk !

Lees meer