Auto rijdt in op voetgangers in Londen: 11 gewonden, politie gaat niet uit van terreur

Londen raakte vandaag nog maar eens opgeschrikt door een auto die inreed op voetgangers. Het incident gebeurde bij het Natural History Museum, in het centrum van de stad. Er vielen volgens de hulpdiensten elf gewonden waarvan negen zijn afgevoerd naar met de ambulance. De chauffeur van de wagen werd snel gearresteerd, maar volgens de politie gaat het om een ongeval en niet om een terroristische aanslag.

Het was in de Exhibition Road in de wijk South Kensington in Londen dat een auto inreed op voetgangers aan de kant van de weg. De auto zou daarbij volgens getuigen meerdere mensen geraakt hebben.

Daarbij vielen elf gewonden waarvan er negen zijn afgevoerd met de ambulance. De slachtoffers hebben vooral verwondingen aan hun hoofd en benen, maar die zouden niet levensbedreigend zijn. Dat lieten de hulpdiensten enkele uren na het incident weten.

De politie arresteerde na de aanrijding vrij snel de chauffeur van de wagen. Enkele uren later lieten ze op Twitter weten dat ze de zaak niet behandelen als een terroristische aanslag, maar als een 'gewoon' auto-ongeval.

De politie bevestigde snel dat er een incident was ...

... al was het lang wachten op meer details

De chauffeur werd snel gearresteerd

De hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse

De buurt werd uit voorzorg geëvacueerd

Lees meer