Allesbehalve 'Formidable': het gaat nog altijd slecht met Stromae, en een comeback zit er niet in

Het gaat nog altijd niet veel beter met Stromae. Twee jaar nadat hij ziek is geworden na een behandeling voor malaria ondervindt de zanger nog steeds de naweeën van z'n gezondheidsproblemen. En een comeback lijkt er nog lang niet in te zitten als we tussen de regels van een interview door lezen.

Neen, het gaat nog altijd niet veel beter met Stromae. Dat onthult de zanger zelf in een interview samen met Karl Lagerfeld voor Libération. Z'n gezondheidsproblemen ontstonden toen hij tijdens een tournee door Afrika in 2015 medicatie tegen malaria kreeg. En hoewel het een tijdje geleden beter met hem ging, moet Stromae nu toegeven dat de problemen terug zijn en hij zich niet echt sterk voelt.

Angstaanvallen

"Ik heb een reactie gehad op Lariam, een medicijn tegen malaria, en dat was heel, heel erg. Ik heb een fysieke decompensatie gehad. Ik was helemaal het noorden kwijt. Dat was helemaal niet leuk. Niet zo lang geleden had ik een terugval. Daarom leg ik mezelf geen ingewikkelde plannen op."

En wanneer modefenomeen Karl Lagerfeld hem vraagt wat de symptomen van zijn ziekte zijn, antwoordt onze landgenoot: "Het draait in mijn hoofd, en ik heb last van serieuze angstaanvallen." En plots zag zijn leven er helemaal anders uit. Zijn dagen beginnen doorgaans pas 's middags. "'s Nachts schrijf ik", zegt Stromae. "Op dat vlak ben ik vrij gemakkelijk om mee te leven. Ik doe 's avonds en 's nachts aan muziek."

Terug optreden?

De grote vraag: keert Stromae binnenkort terug naar het podium en zal hij de hele wereld weer doen dansen op zijn muziek? Dat valt moeilijk te zeggen na het interview. Hij heeft ergens wel duidelijk gemaakt dat hij geen streep onder zijn muzikale carrière heeft getrokken. "Ik blijf het wel thuis doen, maar ik heb door mijn bekendheid weinig zin om uit te gaan. Ik heb me teruggetrokken", legt hij uit.

Wat concerten betreft, ziet het er voorlopig nog niet goed uit. "Ik heb dat graag gedaan, maar nu niet meer. Ik heb er te veel gedaan: 210 in twee jaar. Dat was te veel."

Met zijn huidige gezondheidstoestand lijkt het dus uitgesloten dat we Stromae snel weer op het podium zullen zien staan. Maar wie weet ziet hij een grote comeback wel terug zitten wanneer het beter gaat.

Lees meer