Let the games be-GIN: gin pong is hét spel waar we allemaal op hebben gewacht

Move over beer pong, want gin pong is nu al hét drankspel van de eeuw. En het beste nieuws: voor nog geen zestien euro is het spel al van jou! Nodig dus al je vrienden maar al uit and let the games be-GIN.

Vanaf nu is het altijd gin o' clock, want de Britse webshop Getting Personal heeft het drankspel van onze dromen uitgebracht: gin pong. Het spel is speciaal ontworpen voor alle ginlovers die hun feestjes naar het volgende niveau willen brengen. En wij zijn alvast fan!

De versie komt met vier pingpongballetjes en twaalf groene bekertjes met fancy gouden randje die perfect samengaan met een fles Tanqueray, Gordon's of zelfs goedkopere gin van Aldi. De bekertjes zijn logischerwijs ietsje kleiner dan de traditionele exemplaren, omdat gin veel sterker is dan pakweg gewoon bier. Maar dat maakt het spel dus nog ietsje moeilijker.

Hoe speel je het?

De spelregels zijn niet moeilijk: je zet aan elke kant van de tafel zes bekertjes in een driehoek. Vul ze met gin en doe er tonic bij als je wil. Probeer dan een balletje in één van de bekertjes van de tegenpartij te gooien. Als het raak is, dan moet iemand het bekertje leegdrinken. Het team dat als eerste alle bekertjes van de tegenpartij wegspeelt, wint. Met een beetje geluk - of ongeluk, 't is maar hoe je het bekijkt - kan de gin dus zó rijkelijk vloeien dat je de deur niet meer uitgeraakt!

Voor 14 pond (of een kleine 16 euro) is het spel al van jou. Nu is het voorlopig nog uitverkocht maar het zou vanaf 12 oktober terug verkrijgbaar zijn. In de doos zitten dus twaalf plastic bekertjes en twee groene en gele pingpongballetjes. De gin moet je zelf nog voorzien, maar iets in ons zegt dat dit geen probleem zal zijn.

Lees meer