Eerste kop rolt bij Ryanair na totale chaos door geschrapte vluchten

Het was slechts een kwestie van tijd voor de chaos bij Ryanair een verantwoordelijke de kop zou kosten, maar nu is er aangekondigd dat COO Michael Hickey de luchtvaartmaatschappij aan het einde van de maand zal verlaten. Hij doet dat naar aanleiding van de crisis rond de geschrapte vluchten die de lowcostmaatschappij bakken kritiek opleverde. 

Michael Hickey werkte 30 jaar voor Ryanair. Hij was COO, chief operating officer, en regelde zo de dagdagelijkse werking van de lagekostenmaatschappij. Hickey zou zich zo vooral hebben beziggehouden met de piloten en het grondpersoneel en zou verantwoordelijk geweest zijn voor de roosters. Al werd die taak 'm eind september, na de tweede reeks annuleringen, uit handen genomen. De schuld voor de roosterproblemen, die de aanzet waren voor meer dan 2.000 geschrapte vluchten, kon dus bij Hickey worden gezocht. Hij zal aan het einde van de maand ontslag nemen.

Hickey begon bij Ryanair in 1988 als ingenieur. Hij werd het hoofd van de ingenieurs in 2000 en werd nog eens gepromoveerd tot COO in 2014, maar trekt aan het einde van de maand dus de deur bij Ryanair achter zicht dicht. "In de voorbije 30 jaar heeft Mick Hickey een enorme bijdrage geleverd aan Ryanair", zegt Ryanair-baas Michael O'Leary in een statement. "Het wordt moeilijk om hem te vervangen."

Lees meer