Zie jij de gênante blunder op de cover van de brochure van de Vlaamse overheid?

De Vlaamse overheid heeft bij zijn jaarlijkse brochure 'Vlaanderen in cijfers' een nogal pijnlijke blunder gemaakt. Op de cover van die brochure is een drukke straat te zien, maar ... die straat ligt helemaal niet in Vlaanderen, maar in Nederland.

De Vlaamse overheid maakt ieder jaar een dikke brochure met allerhande cijfermateriaal over Vlaanderen, maar dit jaar liep er bij de keuze van de coverfoto iets fout. Terwijl de brochure 'Vlaanderen in cijfers' heet, komt de foto op die cover uit Nederland. De straat die daar te zien is, is namelijk de Runstraat in Amsterdam. Ook de Nederlandse media pikten ondertussen het nieuws over de fout op.

Aan VTM legt de coördinator van de brochure uit hoe de blunder kon gebeuren: "We hebben een keuze gemaakt tussen verschillende foto's die we van een lay-outbedrijf gekregen hebben. We hebben dan gekozen voor deze foto, omdat het een levendig beeld is dat ook diversiteit uitstraalt. Maar we hadden niet door dat het om een foto van Amsterdam ging."

Ondertussen is de cover van de brochure op de website van de Vlaamse overheid aangepast. In het document van maar liefst 493 pagina's staat cijfermateriaal uit Vlaanderen over thema's zoals welvaart, mobiliteit, onderwijs en cultuur.

Bekijk hier de originele coverfoto:

Lees meer