Straks IKEA shoppen via Alibaba en Amazon? Het zou zo maar eens snel kunnen gaan

Net wanneer je denkt dat IKEA alles heeft gedaan, verrast de winkelketen weer. Volgend jaar zal IKEA een testproject lanceren waarbij het zal samenwerken met externe webwinkels. Wat betekent dat voor jou? Jij zal dan op verschillende webshops bestellingen kunnen plaatsen en enkele dagen later leuke IKEA-producten aankrijgen. HOERA!

Als je nu een leuke kast of roomdivider wil van IKEA, dan moet je de winkel 'even' passeren om 4 mooie uren later naar buiten te komen met veel meer dan een kast en roomdivider. Online kan je ook al terecht voor leuke bestellingen bij de Zweedse winkelketen. Maar vanaf volgend jaar zou IKEA een project starten met externe webwinkels. Als dat goed verloopt kan je vanaf volgend jaar een bestelling plaatsen via een externe webwinkel en eventueel zelfs thuis laten leveren.

Een Trysil of Askvoll aan huis

Als je denkt aan externe webwinkels komen de namen Amazon en Alibaba meteen in gedachten. Maar volgens zakenkrant Financial Times zou Inter IKEA-CEO Torbjörn Lööf niet willen zeggen of de keten in de boot stapt met de bekende wereldwijde e-commercereuzen. Lööf spreekt over "de grootste vernieuwing in de geschiedenis van het bedrijf."

De keten wil heel wat vernieuwingen introduceren. De webwinkel van IKEA België is nog maar een jaar oud. Als je iets online bestelt, dan kan je het langs een afhaalpunten ophalen. Volgens De Tijd zou de keten volgend jaar ook de bestelde producten thuis willen afleveren.

Als dat geen tijdsbesparing wordt!

Lees meer