Revolutie in Gents schoollandschap: De 'groentjes' zullen er vanaf volgend jaar helemaal anders uitzien

Er zit een grote verandering aan te komen bij het Gentse Sint-Bavohumaniora. De directie is het daar namelijk beu dat de leerlingen steeds soepeler omgaan met de kledingvoorschriften en rondlopen in alle tinten groen en kaki. Daarom komen er volgend jaar strengere voorschriften en daar mogen de leerlingen de komende maanden mee over beslissen.

Het Sint-Bavohumaniora aan de Reep in Gent bestaat al sinds 1931 en heeft al altijd een groen uniform. Maar sinds de jaren 60 zijn de regels daarover heel wat soepeler geworden. "Kaki broeken of te korte rokjes met glitters zijn geen uitzondering meer", zegt directrice Hilde Allaert in De Standaard.

Het idee voor een meer strikter uniform kwam trouwens uit een opstel van de leerlingen zelf. "Een werkgroep van leerkrachten en ontwerpster ging met hun suggesties aan de slag", zegt Allaert. En nu krijgen de leerlingen en ouders nog de kans om hun mening te geven tijdens een online enquête.

De bedoeling is dat de school uiteindelijk gaat naar een onlinecollectie van broeken, hemden, blouses en jurkjes waaruit de leerlingen dan hun outfit kunnen kiezen. De school belooft ook om zesdejaars niet meer op kosten te jagen.

Lees meer