4 op 10 Belgen weten niet meer wat landbouw inhoudt

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Landbouwonderzoek toont aan dat Belgen niet meer weten wat landbouw precies inhoudt en legt de tegenstrijdige perceptie van consumenten en jonge landbouwers bloot. 

Onderzoek van Bayer toont aan dat Belgen een positief beeld hebben over de landbouw, maar dat hun kennis over wat landbouw precies inhoudt heel beperkt is. Toen Vlamingen gevraagd werden om hun eigen landbouwkennis een score te geven, gaven ze zichzelf gemiddeld 4/10. In Brussel en Walloni lagen de scores zelfs nog lager met 4.4/10 en 4.6/10.

Veel jongeren denken ook dat er geen mooie toekomst is weggelegd in de landbouw en dat de sector weinig evolueert, terwijl jonge landbouwers de sector juist als zeer vernieuwend zien. Deze innovatie binnen de landbouwsector wordt alleen maar aangemoedigd door initiatieven zoals de Youth Agricultural Summit die deze week plaatsvindt in Brussel.