100 jongeren kaarten samen de voedselvoorzieningsproblematiek van de toekomst aan

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

100 jongeren komen samen om hun ideeën over duurzame landbouw en concrete oplossingen voor voedselvoorziening in de toekomst te delen voor de internationale Youth Ag-Summit in Brussel. 

Tijdens de Youth Agricultural Summit komen 100 jongeren van uit de hele wereld samen om het thema “Feeding a hungry planet” aan te kaarten. Het doel van de summit is een van ’s werelds grootste uitdagingen te trotseren: een oplossing vinden om een steeds groeiende bevolking op een duurzame manier te voeden. Samen zoeken de jongeren naar concrete oplossingen om deze problematiek aan te pakken, want enkel met innovatieve ideeën kunnen de duurzaamheidsdoelstellingen binnen de landbouw bereikt worden.

Drie Belgische opiniemakers werden geselecteerd om deel te nemen aan de summit op basis van een essay over voedselvoorziening. Omdat de drie sterkste ideeën aan het eind van de summit geselecteerd worden en in de praktijk worden omgezet, krijgen deze jonge landbouwenthousiasten de kans om echt een verschil te maken in de wereld.

Volg de Belgische afgevaardigden van de Youth Ag Summit op Instagram.