Sanchez uit 'The Block' straks weer op tv. Wij herkenden hem niet, en jij?

Het VT4-programma 'The Block' ligt al een tijdje achter ons, maar iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de strenge, maar rechtvaardige, werfleider Sanchez die moest waken over een nauwgezette afwerking van de kamers. En nu, acht jaar na het laatste seizoen van 'The Block', keert Sanchez eindelijk terug op ons televisiescherm! Hij zal in 'Ons Eerste Huis' als adviseur optreden, maar wij moesten toch twee keer kijken voor we hem herkenden.

In het tweede seizoen van The Block haalde, toen nog, VT4 er een werfleider bij om toezicht te houden op de afwerking van de kamers. Die liet in het eerste seizoen te wensen over, waardoor de zender met problemen zat. Francisco Sanchez, beter bekend als 'werfleider Sanchez', to the rescue. Met z'n hoge eisen en strenge aanpak dwong hij de kandidaten alles volgens de regeltjes en de kunst van het verbouwen te doen, en dat rendeerde. Sanchez mocht de resterende vijf seizoenen aanblijven. Maar na het einde van The Block verdween ook de dan bekende werfleider wat uit de aandacht.

Slapeloze nachten

Maar nu gaan we hem dus weer op onze televisieschermen zien verschijnen. Dat zal gebeuren in het VIER-programma Ons Eerste Huis, dat gepresenteerd wordt door Bartel Van Riet en waarin koppels een huis aankopen en dat zelf verbouwen. Wie de grootste meerwaarde kan realiseren op het einde van de rit, wint het programma en krijgt een aanzienlijke som. Zo reven Karel-Jan en Julie vorig seizoen niet minder dan 150.000 euro binnen. Dit jaar valt er 100.000 euro te verdienen.

Het programma toont dus vele gelijkenissen met The Block, maar Sanchez, die als adviseur zal fungeren, wijst vooral op de verschillen. "Deze mensen verbouwen hun eigen woning, dat is iets heel anders", stelt hij in Het Nieuwsblad. "In The Block moest de hele kamer afgebroken worden als de renovatie niet voldeed. Ik heb me tijdens de opnames geamuseerd, maar het was wel zwaar. Ik heb er echt slapeloze nachten aan overgehouden."

De werfleider zal dus weer in de aandacht komen, al was hij in zijn stad Boom nog steeds een bekend figuur. Hij is er sinds 2016 namelijk schepen van Openbare Werken voor N-VA. Een functie die hij, volgens zichzelf, deels te danken heeft aan zijn televisieoptredens. "We moeten niet flauw doen: televisie kan een mens maken of kraken. Mij heeft het gemaakt", is hij eerlijk. "Je moet het natuurlijk nog altijd waarmaken, maar toch. Er zijn nog altijd mensen die mij herkennen van The Block, tot in het buitenland."

Afgetraind

Het is ondertussen acht jaar geleden dat we Sanchez nog eens op televisie hebben gezien. En in het nieuwe seizoen van Ons Eerste Huis zal je waarschijnlijk even twee keer moeten kijken, want Sanchez heeft een ware metamorfose ondergaan. De ietwat corpulente werfleider lijkt echt uitgegroeid tot een afgetrainde politicus. Hij is wat kilootjes kwijt, heeft hij zijn snorretje ingeruild voor een ringbaardje en we zien hem niet meer in werkkledij maar in een mooi hemd of een kostuum.

Zo kennen we Sanchez uit The Block:

© VT4

© VT4

Zo ziet hij er nu uit:

© VIER

En ook op de website van zijn partij, N-VA, ziet hij er een pak anders uit:

© N-VA

Lees meer