Totale chaos op de Antwerpse ring: volledig afgesloten richting Gent door witte smurrie op de baan

Nog voor de avondspits begon zat het al goed vast op de Antwerpse ring. Ter hoogte van Deurne verloor een vrachtwagen in de richting van Gent een lading vloeibare kalk. Die ligt verspreid over de ganse breedte van de weg. Daardoor moesten de snelweg en de afrit Deurne worden afgesloten. Er wordt aangeraden om de omgeving te vermijden.

Het ladingverlies van de vrachtwagen was eigenlijk het gevolg van een ongeval met een andere vrachtwagen. Die was op een personenwagen gebotst, en daardoor moest de chauffeur vol in de remmen gaan. Het was niet meteen duidelijk wat de vrachtwagen op de baan gelekt had, maar het was een witte smurrie die zich over de volledige breedte van de weg verspreidde. Het blijkt om een lading calciumcarbonaat te gaan, zo weet het VTM Nieuws.

Omrijden

Uiteraard duurt het even vooraleer het goedje is opgeruimd. De stof is gelukkig niet schadelijk, maar eenvoudig is het niet om de vloeibare kalk weg te krijgen. De stof wordt gebruikt om papier wit te maken. Een speciale stoomwagen van de civiele bescherming moet de oplossing bieden.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de hinder op de Antwerpse ring nog een tijdje zal duren. Wie richting Gent moet rijden, kan gratis door de Liefkenshoektunnel rijden.