Nu zijn we niet meer te stoppen: Spaanse firma heeft light avocado's ontwikkeld!

Ben jij ook soms zo bezorgd dat je echt te veel zal bijkomen als je nog meer avocado eet? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want een fruitproducent in Spanje heeft nu light avocado’s ontworpen die 30 procent minder vetten bevatten dan de doorsnee avocado. De Avocado Light van Isla Bonita zou sappiger zijn en minder snel rotten.

Isla Bonita heeft een nieuwe soort avocado op de markt gebracht. Dat meldt de BBC. De vruchten zouden sneller rijpen, maar minder snel rot worden. Ze zouden maar liefst 30 procent minder vet bevatten en ook de smaak zou lichtjes anders zijn. Zo zijn de dieetvruchten volgens Isla Bonita milder en is het vruchtvlees sappiger. Dat maakt de light avocado's perfect geschikt om in smoothies, koude soepjes en cocktails te draaien.

Nochtans zijn de vetten in gewone avocado’s goedaardig. Ze doen het cholesterolgehalte dalen en verminderen het risico op kanker en hartziekten. Maar volgens Isla Bonita-topman Ramón Rey hield dat hoge vetgehalte (20 tot 30 gram per fruitstuk) mensen tegen om avocado’s in huis te halen. Waarom fruit kopen als je er toch dik van wordt? De zakenman hoopt dat deze lightversie zal leiden tot een heropleving van de avocado. Voorlopig wordt het revolutionaire dieetfruit wel nog enkel in Spanje verkocht.

Lees meer