Gent ontsnapt aan groot drama: bestuurder rijdt in op Gentse markt maar enkel de passagier raakt gewond

Gent is vandaag opgeschrikt door een chauffeur die met zijn Audi inreed op de markt op het Van Beverenplein. Volgens de politie vielen er 'als bij wonder' geen doden. Enkel de passagier raakte (licht)gewond. De man zou, net zoals zijn passagier, dronken geweest zijn.

Gent is ontsnapt aan een groot drama. Een chauffeur heeft daar deze morgen een hoop vernieling aangericht. Hij reed met zijn Audi cabrio tegen hoge snelheid uit de FRancisco Ferrerlaan, weet VRT. Omdat hij een bestelwagen moest ontwijken, ging hij van de baan en reed hij richting de naar gewoonte drukke markt op het Van Beverenplein, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Daarbij raakte hij net geen snoepkraam. Daarna reed de auto in op een bord met het stadsplan van Gent, waardoor die de lucht in gekatapulteerd werd. De auto kwam neer te midden de markt. Betonnen afsluitingen vermeden een veel grotere ravage. Ze deden de auto tot stilstand komen amper een halve meter voor het kraam van een slagerij.

"De man verloor de controle over zijn wagen en kwam tussen een boom en verkeerspaneel op het Edmond van Beverenplein terecht", legt hoofdinspecteur De Pauw van de Gentse Politie uit aan VRT.

De bestuurder vluchtte meteen en liet daarbij zijn passagier, die de enige gewonde was bij het ongeluk, achter. Hij vond er echter niets beter op dan met samen met een vriend met de auto voorbij het ongeval te komen rijden. Daarop kon de politie hem toch nog inrekenen. Zowel de bestuurder als de passagier zouden dronken geweest zijn, dat meldt Het Laatste Nieuws. Agenten zouden spreken van 'een wonder dat er geen doden gevallen zijn'.

Lees meer