Het is bewezen: vriendinnen die je al van vroeger kent, zorgen ervoor dat je langer leeft

Heb jij een paar vriendinnen die je al heel lang kent? Dan heb je geluk, want je zou zomaar eens langer kunnen leven. Dat blijkt niet uit één, maar uit twee studies.

Dat vriendinnen je een goed gevoel geven, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen dat vriendinnen van vroeger waar je echt álles aan vertelt, supergoed zijn voor je gezondheid. Sterker zelfs: ze zouden een aantal jaren aan je leven toevoegen.

Gezonder en gelukkiger

Het onderzoek werd gepubliceerd door Child Development en zegt dat vriendinnen van vroeger een cruciale rol spelen in je mentale gezondheid. Dat werd getest bij 170 vrouwen van 15, 16 en 25 jaar. Bij die laatste leeftijdscategorie zagen de onderzoekers dat personen die nog steeds een fantastische band hebben met een vriendin van vroeger, minder last hebben van sociale angst en depressieverschijnselen. Ze zijn bovendien zelfzekerder en in het algemeen gezonder en gelukkiger.

In een andere studie komen ze tot dezelfde conclusie: vrouwen die een vriendschapsband boven populariteit kiezen, scoren hoger op algemene gezondheid en geluksgevoel.

Met je beste vriendin heb je natuurlijk heel wat meegemaakt. Jullie waren er voor elkaar in goede en slechte tijden en dat is, zoveel jaren later, nog steeds het geval. Omdat je je zo comfortabel en veilig voelt bij haar, voel je je fantastisch. Je doet leuke dingen met haar en kan haar voor de volle 100 procent vertrouwen.

Knuffel die beste vriendin van jou dus nog maar eens goed en laat haar weten hoe belangrijk ze voor je is. Jullie vriendschap is er eentje om voor altijd te koesteren!

Lees meer