Recyclage van acteurs in 'Thuis'? "Waarom zou iemand niet als een ander personage kunnen terugkeren?"

Aandachtige 'Thuis'-fans hadden het al snel opgemerkt: Lauren Müller, die nu schittert in de VRT-soap als de irritante Thilly, is geen onbekende. Ze maakte eerder al een (kleine) passage in de serie. Ze speelt momenteel een belangrijke rol en gooit zowat overal roet in het eten, dus haar vorige passage is al snel vergeten. "Waarom zou iemand niet als een ander personage kunnen terugkeren als er genoeg tijd is overgegaan?", vraagt producer Hans Roggen zich af. 

De meningen over het nieuwste personage in Thuis zijn verdeeld. De ene wil ze zo snel mogelijk weg, de andere vindt het een fris personage dat eindelijk eens wat laat gebeuren. Maar één ding is zeker: Lauren Müller zet een geweldig goede (en irritante) Thilly neer.

"Waarom niet?"

Müller is ook geen onbekende voor de oplettende Thuis-fan. Zo speelde ze jaren geleden, in 2008, al het liefje van Franky Bomans, die toen nog door Braam Verreth werd vertolkt en er dus nog lang geen sprake was van Kaat.

Het is niet de eerste keer dat er in de VRT-soap personages 'gerecycleerd' worden. Zo keerde ook Marc Tijsmans vorig seizoen even terug maar wel als zijn originele personage Bennie. Müller kreeg met Thilly een nieuw en heel opvallend personage.

Thuis-producer Hans Roggen stoort zich niet aan die terugkeer van acteurs. "Het aantal acteurs met een kleine rol is na 23 seizoenen heel groot. Waarom zou iemand niet als een ander personage kunnen terugkeren als er genoeg tijd is overgegaan?", vraagt hij zich af in TV-Familie. "Ik merk dat de fans opgaan in de emoties die Thilly losweekt, dus Lauren doet dat goed." Al geeft hij ook wel toe dat dat voor iconische personages een pak moeilijker is.

"Het laatste van Thilly nog niet gezien"

Al is het niet zo dat ze zoveel indruk maakte bij haar eerste passage dat de makers nu meteen aan haar dachten voor deze nieuwe rol. "Lauren heeft net als enkele andere actrices gewoon auditie gedaan voor de rol van Thilly en we hebben haar gekozen", legt Roggen uit. Dat het personage gemixte reacties oproept, was de bedoeling volgens Roggen. "Thilly is een echt 'love her or hate her'-meisje, hé."

Betekent dat succes dat we nog een lange tijd zullen kunnen genieten van Thilly? "Ik mag het kijkplezier niet vergallen, hé", lacht Roggen. "Laat ons het erop houden dat we het laatste van Thilly nog niet gezien hebben."

Lees meer