3 extra redenen waarom jeugdwerk de max is

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Hoera, 20 oktober is het de dag van de jeugdbeweging! De dag dat je fier met korte broek of rok de koude trotseert. De dag dat je met bevlekte hemden in de les zit. En de dag dat het toegestaan is als dertiger om je oude sjaaltjes nog eens boven te halen. Iedereen weet het al: via jeugdwerk leer je superveel mensen kennen. En je bent een belangrijke ervaring rijker. Wij sommen nog eens 3 extra redenen op om fier te zijn op je wekelijkse inzet voor kinderen en jongeren. Terecht, want jeugdwerk werkt!

Je wordt hééél creatief

Een piratenspel bedenken voor een kindje met autisme (want ahja, iedereen moet toch mee kunnen doen), een klas tieners laten nadenken over seksualiteit (euh, en al hun vragen beantwoorden) of gewoon een kindje troosten na een eerste fietsparcours (want bij jou voelen ze zich veilig)…Dankzij jeugdwerk leer je supersnel en flexibel inspelen op mensen en hun vragen. Ninja style.

© Giphy.com

Je laat mensen vliegen

Je inzetten voor iemand anders: daar draait jeugdwerk om. Animatoren bezorgen kinderen en jongeren de tijd van hun leven tijdens de schoolvakanties. In your face, Patrick Swayze! Je geeft mensen vleugels dankzij je enthousiasme!

© Giphy.com

Wereldkenner, moi?

Of je nu chocoladefabrieken bezoekt met lokale vakbondsmedewerkers in Havana (Cuba) of over gelijkheid debatteert in Ohrid (Macedonië), jeugdwerk maakt je wegwijs in verschillende landen, culturen en mentaliteiten. Jeugdwerk biedt je de kans om in no time de wereld te verkennen!

© Giphy.com

Proeven van jeugdwerk?

Jongerenvereniging JOETZ zetten jaarlijks zo’n 800 vrijwilligers zich in als (hoofd) animator of healthie. Neem contact op via info@joetz.be of via het nummer 02 515 02 52. Neem een kijkje op www.joetz.be of lees het interview met healthie Dennis!