HUH: deze acteur sloeg z'n rol in Harry Potter eerst af

Harry Potter had er een beetje anders uitgezien als acteur Jason Isaacs z'n auditie van Lucius Malfoy bleef weigeren. Maar het werd uiteindelijk de rol van zijn leven en dat heeft hij vooral aan zijn familie te danken.

Draco had een een andere vader gehad als Jason Isaacs 'nee' bleef zeggen tegen de rol van Lucius Malfoy. De reden waarom de acteur aanvankelijk weigerde, is omdat hij eigenlijk helemaal geen slechterik wilde spelen in de Harry Potter-films. Hij had eerst auditie gedaan voor de rol van Gilderoy Lockhart, maar de makers zagen hem eerder de rol van Malfoy spelen.

Eerst wou Isaacs zelfs geen auditie doen, want hij had ook net de rol van Kapitein Haak gekregen in Peter Pan en wilde niet de slechterik spelen in twee films. "Ik zei tegen mijn manager dat hij 'nee' moest zeggen tegen het aanbod, maar hij antwoordde dat ik er nog eens over moest nadenken in het weekend. Ik wou er eerst niet eens over nadenken, want ik wou geen twee slechteriken voor kinderen spelen", zegt hij in een interview met Digital Spy.

Maar dat was buiten zijn familie gerekend. In de loop van het weekend vroeg hij raad aan iedereen in zijn naaste omgeving en die wisten hem toch te overtuigen om auditie te doen voor Lucius Malfoy. En dat is maar goed ook, want hij kreeg de rol en het werd uiteindelijk de job van zijn leven.

Spin-off over Malfoy?

Isaacs heeft tot nu toe nog altijd geen spijt van zijn beslissing. De films werden dan ook een gigantisch succes. "Als J.K. Rowling mij zou bellen en zou zeggen: 'Ik wil een spin-off maken over Lucius Malfoy', zou ze nog niet tot in het midden van haar zin geraken voor ik ja zou zeggen."

Bekijk hier Isaacs' debuut in de eerste Harry Potter-film:

 

Lees meer