Niet gemotiveerd = ontslag, zelfs voor deze hond bij de CIA

Als je je werk niet goed doet, riskeer je ontslagen te worden. En in de Verenigde Staten geldt die regel ook voor honden die aan het werk worden gezet. Lulu is een zwarte labrador die opgeleid werd door de CIA, maar ze werd ontslagen tijdens haar training, ... omdat ze te lief en onbezorgd is.

Lulu is een zwarte labradorpuppy die door de CIA werd uitgekozen om explosievenhond te worden. Tijdens haar training bleek helaas dat Lulu nog maar weinig interesse toonde in het snuffelen naar explosieve geuren. Daarom werd beslist om Lulu met pensioen te laten gaan. Met andere woorden, Lulu werd ontslagen. Dat laat de CIA zelf weten op hun website.

In alle andere omstandigheden zou "te lief zijn" geen issue vormen, maar Lulu's job was er eentje van levensbelang. Samen met andere puppy's werd Lulu getraind om explosieven op te sporen, maar na een aantal weken training bleek Lulu echt geen interesse meer te vertonen in haar taak.

Geen interesse

De CIA zegt dat het voor honden net zoals bij mensen is: "Sommige dagen hebben ook onze honden geen zin of interesse in het zoeken naar explosieve geuren. Maar waar we de meeste puppy's na twee dagen training wel enthousiast kunnen maken voor hun job, was dat bij Lulu niet het geval."

"Zelfs als we Lulu motiveerden met snoepjes en speeltijd, was ze zichzelf niet langer aan het amuseren tijden haar training", zo zegt de CIA. "Daarom hebben we de extreem moeilijke beslissing gemaakt om te kiezen voor het welzijn van Lulu en haar te ontslaan van haar training tot explosievenhond", zo zegt de inlichtingendienst nog.

Geadopteerd

Lulu werd geadopteerd door haar trainer en kan nu genieten van ravotten in de tuin met een soortgenootje en de kinderen van het gezin. En omdat Lulu in het begin van haar langdurige training werd ontslagen, was er een plaatsje vrij voor een nieuwe rekruut en dat is Harry geworden.

Lulu was niet langer geïnteresseerd in het snuffelen naar explosieven

Zelfs snoepjes en tijd om te spelen konden Lulu niet langer motiveren

En omdat het welzijn van Lulu belangrijker is dan haar training, werd gekozen om haar te ontslaan

De CIA gaat de puppy missen, maar wensen haar een fantastisch leven toe

Het goede nieuws is dat Lulu geadopteerd werd door haar trainer en nu van een zorgeloos pensioen kan genieten

Lees meer