Acht gewonden bij willekeurige steekpartij op plein in München: dader was bekend bij de politie

Bij een steekpartij op de Rosenheimerplatz in München zijn acht mensen gewond geraakt. Een man stak met een mes in op willekeurige voorbijgangers. De politie heeft na een klopjacht een man aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Duitser die niet handelde vanuit terroristische motieven. 

Vanmorgen vond op de Rosenheimerplatz in München een steekpartij plaats. De politie laat nu weten in een persbericht dat acht mensen gewond raakten. Bij de gewonden waren zeven mannen tussen de 12 en de 77 jaar, ook raakte één vrouw van 44 gewond.

Na een korte klopjacht werd de dader, die gevlucht was op de fiets, gevonden en aangehouden. Het gaat om een 33-jarige Duitser. Voorlopig zijn er geen redenen om te vermoeden dat het om een terreurdaad gaan. De dader was echter geen onbekende voor de politie. De man, die vermoedelijk psychische problemen heeft, werd al eerder opgepakt nadat hij iemand had verwond. De politie had aanvankelijk aan omwonende gevraagd binnen te blijven, maar laat nu op Twitter weten dat het gevaar geweken is.