Deze bekende acteur weigerde bijna de rol die z'n leven zou veranderen!

Bang zijn voor een vaste job, 't overkomt blijkbaar de besten ook wel eens. Chris Hemsworth vertrouwde onlangs aan een Australische krant toe dat hij de rol die hem naar het sterrendom katapulteerde, bijna had afgeslagen. Iemand anders in de rol van 'Thor', wij kunnen het ons niet meer voorstellen, maar het had dus wel degelijk gekund.

Hemsworth doet de bekentenis aan de Sydney Morning Herald, een Australische krant. Naar aanleiding van de langverwachte release van Thor: Ragnarok, verklapte hij daar dat hij de rol van het iconische personage bijna weigerde. Omdat Marvel er op stond om Hemsworth meteen voor zes films te tekenen, twijfelde hij aan de verplichtingen die zo'n serie met zich mee zou kunnen brengen.

"Ik weet nog precies waar ik was toen ik het telefoontje kreeg", vertelt hij aan de Australische krant. "Ik stak de weg over in Vancouver en mijn manager belde en zei 'Je hebt een aanbod.' Ik vroeg voor wat en hij zei 'Voor een superheldending, en het zijn zes films.'" Dat is natuurlijk heel wat om te verwerken en dus reageerde Hemsworth vrij droogjes. "We hadden zoiets van, dat zijn veel films om tegelijk voor te tekenen. We moeten dit aanbod afslaan."

Teamgoals: The Avengers

Uiteraard had Hemsworth geen idee hoe groot Thor zou worden. De eerste film was een kassasucces en ook Thor: Dark World stelde niet teleur. Voor Thor: Ragnarok worden vergelijkbare cijfers verwacht én Hemsworth had ook al een cameo in Doctor Strange en twee Avengers-films. Thor verschijnt sowieso ook nog eens in The Avengers: Infinity War.

Niet slecht voor een acteur die bijna in Australië was gebleven om zijn dagen te slijten als acteur bij Home and Away. Maar sinds hij in Thor verscheen in 2009, kunnen wij ons niet meer voorstellen dat die rol door iemand anders gespeeld wordt. Gelukkig maar dat Hemsworth dus van gedacht veranderde.

Thor: Ragnarok verschijnt morgen 25/10 in de bioscoop

 

Lees meer