De eerste trailer voor Phantom Thread ziet er veelbelovend uit, het wordt de laatste film van Daniel Day-Lewis

We moeten nog wachten tot februari 2018 voor de film in de zalen komt, maar nu al kunnen we genieten van de nieuwe samenwerking tussen schrijver/regisseur Paul Thomas Anderson en de method actor Daniel Day-Lewis. Phantom Thread wordt de laatste film voor de amper 60-jarige Daniel Day-Lewis die als enige ooit drie Oscars won voor Beste Acteur. Een reden voor zijn pensioen gaf de acteur bij zijn aankondiging niet mee.

Maar eerst is er dus nog Phantom Thread, de eerste samenwerking tussen regisseur Paul Thomas Anderson en Daniel Day-Lewis sinds There Will Be Blood uit 2007.

Paul Thomas Anderson werd op zijn beurt ook al zes keer genomineerd voor een Oscar: vier keer voor Beste Scenario (Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood, Inherent Vice), één keer voor Regie (There Will Be Blood) en één keer voor Beste Film (There Will Be Blood).

Phantom Thread speelt zich af in de jaren vijftig van de vorige eeuw en gaat over Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) die samen met zijn zus Cyril (Lesley Manville) kleding ontwerpt voor de hogere sociale klasse. Woodcock heeft regelmatig affaires met vrouwen, maar het is de jonge Alma (Vicky Krieps) die zijn hart weet te veroveren. Door zijn ontmoeting met Alma ziet Woodcock zijn zorgvuldig op maat ontworpen leven verstoord worden door de grote allesverslindende liefde.

De film zou in februari 2018 in onze zalen moeten komen.

 

Lees meer