Heel de wereld is Zot van A! Lonely Planet zet Antwerpen bij de 10 topsteden voor 2018 

© iStock

Antwerpenaren, wees maar trots op jullie stad! De gerenommeerde reisgids Lonely Planet zet Antwerpen in de top 10 van te bezoeken steden in 2018. Als enige Belgische stad in de lijst spreekt de reisgids van de onofficiële hoofdstad van Vlaanderen. Benieuwd welke steden nog in de top 10 staan? Natuurlijk niet, maar je wil natuurlijk wel weten op de hoeveelste plaats Antwerpen staat. 

Antwerpenaren mogen vandaag nog een beetje trotser zijn op hun stad. Volgens Lonely Planet hoort Antwerpen, als enige Belgische stad in de lijst, bij één van de tien steden die je moet bezoeken in 2018. De stad heeft volgens de website haar zesde plaats te danken aan het Barokjaar dat volgend jaar wordt georganiseerd, maar dat is zeker niet de enige reden. "De onofficiële hoofdstad van Vlaanderen is beladen met historische rijkdommen en de thuisbasis van wereldklasse kunst en design", luidt het op Lonely Planet.

Dit is de top 10:

  1. Sevilla, Spanje
  2. Detroit, VS
  3. Canberra, Australië
  4. Hamburg, Duitsland
  5. Kaohsiung, Taiwan
  6. Antwerpen, België
  7. Matera, Italië
  8. San Juan, Puerto Rico
  9. Guanajuato, Mexico
  10. Oslo, Noorwegen

Antwerpen 2018

2018 is het barokjaar dat wordt geïnspireerd door de beroemdste inwoner Rubens. De kalender van Antwerpen zal in teken staan van heel wat parades, concerten, straatkunsten, multimedia shows en workshops. Maar volgens Lonely Planet hebben Antwerpenaren geen reden nodig om creatief te zijn. "De stad, vooral in de voormalige dokken staan pop-up bars, biorestaurants en gebouwen om even bij stil te staan."

Antwerpenaren, wees trots en niet-Antwerpenaren, komt mor zeker af!

Lees meer