Robbie Williams gooit na verontrustende diagnose en intensive care noodgedwongen het roer om

Robbie Williams is opeens yogi en veganist geworden. De zanger kreeg een wake-up call nadat hij vorige maand werd opgenomen op de afdeling intensieve zorgen. Hij laat weten dat hij beter is, maar dat hij zijn levensstijl drastisch verandert.

Robbie Williams publiceerde een video op YouTube waarin hij uitleg geeft over zijn gezondheid en zijn tour. De zanger is na vijf weken genezen, maar het is nog niet duidelijk wat er aan de hand was met hem. "Jammer genoeg sloeg de ziekte net aan het einde van mijn tour toe. De tour ging goed, het publiek was geweldig en ik was helemaal oké'', luidt het in de video.

Williams, die vorig jaar het album Heavy Entertainment Show releaste, heeft sinds 1998 geen enkele tour afgebroken wegens gezondheidsredenen, maar nu werd hij daartoe verplicht. "Als ik het doe, betekent het dat iets aan de hand is waardoor ik moet stoppen." Hij heeft drie concerten in Rusland moeten annuleren, maar kan niet wachten om daar weer terug te staan.

Veganist met een hamburger

Met de videoboodschap stelt de 43-jarige zanger zijn fans gerust. Hij laat weten dat hij zijn levensstijl ook heeft aangepast en gezonder wil leven. "Nu ben ik veganistisch. Ik doe elke dag aan yoga en pilates." Nadien geeft hij ook wel toe dat hij een cheatmeal heeft. "Ik eet een dikke burger op zondag", zegt hij met een lach op zijn gezicht. "Ik ben nog steeds een burgerman.'' Hij kan niet wachten om terug op het podium te staan, maar volgens hem voelt hij zich bijna 100 procent goed. Het kan dus goed zijn dat hij binnenkort terug alles kan geven op het podium. Dat hopen we toch ...

Het is nog niet duidelijk wat de zanger eigenlijk mankeerde. We weten wel dat hij vorig jaar heeft onthuld dat hij artritis heeft. Daarom zie je Williams ook minder bewegen op het podium en durft hij weleens een stoel erbij te pakken. Daarnaast heeft hij ook pleinvrees en durft hij soms zijn hotelkamer niet te verlaten. Hij zei eens dat hij zich arroganter opstelt als hij bang is. "Hoe arroganter op het podium, hoe banger ik eigenlijk ben", zei hij in de Sunday Times. "Dit is niet goed voor mijn gezondheid. Het wordt nog mijn dood behalve als ik er anders naar ga kijken."

We hopen alvast dat onze vegan burgerman snel terug op de planken staat.

Bekijk hieronder de videoboodschap van Robbie Williams:

 

Lees meer