Instagram laat je nu live gaan samen met je vrienden

Live gaan op Instagram is natuurlijk niet nieuw, al sinds een paar maanden kan je een live-uitzending starten op het sociale medium. Maar sinds kort heeft Instagram hier een functie aan toegevoegd, 'Go Live With',  waarmee je nu ook samen met je vrienden live kan gaan. 

De tijden waarin je op Instagram enkel vierkante foto's kon delen, liggen ver achter ons. Want nadat ze het eerder al mogelijk maakten om Snapchat-gewijs verhalen te posten, breidt het bedrijf, dat sinds 2012 onder Facebook valt, de livefunctie uit. Sinds juni kan je op Instagram live gaan en zo een leuke gebeurtenis meteen delen met je volgers of hun vragen live beantwoorden. Maar dankzij de laatste update van Instagram, met de veelzeggende naam 'Go Live With', kan je nu dus ook samen met je volgers live gaan.

Hoe werkt 'Go Live With'?

De livefunctie van Instagram had je waarschijnlijk allang ontdekt. Op dezelfde plaats waar je je Instagramstory kan maken, staat ook de knop 'live'. Wanneer je live bent, kan je nu dus mensen toevoegen aan je livevideo. Dat doe je door onderaan op het symbooltje met de twee smileys te klikken. Dan krijg je een hok met de namen van je kijkers. Daaruit kan je dan iemand selecteren die samen live gaat. Die komt dan onderaan in het hetzelfde scherm, waardoor je allebei in beeld kan en met elkaar en de andere kijkers kan praten. Je kan je 'gast' ten alle tijden uit het gesprek verwijderen en hij/zij kan ook zelf beslissen om te stoppen met de livevideo.

Lees meer