Grote festivals lossen hun eerste namen voor volgende zomer

De eerste grote festivals van Europa zijn namen aan het lossen voor het volgende seizoen. En er zijn ook een aantal acts die omdat ze nu eenmaal in de buurt zijn in die periode best wel eens de affiche van Rock Werchter kunnen gaan sieren.

Foo Fighters komt naar Pinkpop, maar de kans dat ze op een Belgisch festival zullen te zien zijn is nihil: ze spelen immers een show in het Sportpaleis.

Roskilde, gelijktijdig met Rock Werchter, heeft Bruno Mars aangekondigd, en die staat bij ons op Werchter Boutique. Open’er, het Poolse Rock Werchter dat ook hetzelfde weekend plaatsvindt, heeft ook Bruno Mars.

En daar staat ook Gorillaz, die een festivaltour plannen. Ze zijn ook al bevestigd voor het Spaanse festival Bilbao BBK Live, dat daarnaast The xx als headliner heeft. Dat festival gaat door van 12 tot en met 14 juli.

Gorillaz lijkt dus een act te zijn die je op Rock Werchter kan verwachten. Een andere is Nick Cave & The Bad Seeds. Niks voorlopig officieel, maar Cave heeft zich laten ontvallen dat de volgende zomer eentje van festivals wordt.

Ook hoog op ons waarschijnlijkheidslijstje zijn The War on Drugs, The National en Lykki Li. Alle drie deze week aangekondigd voor grote outdoor shows in juni in Victoria Park in Londen en dus in de buurt.

Queens of the Stone Age is nog een bijna-zekerheid: al geboekt door onder meer het Deense Northside. Ze hebben door ook The National.

Bastille begint ook op te duiken op affiches voor de periode juni en juli, net als George Ezra.

Lees meer