Gebruik jij je parfum juist? Hier zijn 7 trucjes om je geurtje langer (en beter!) te laten hangen

Een keer spuiten op je pols en ze dan tegen elkaar wrijven? Da's misschien hoe je geleerd hebt om parfum aan te doen, maar 't is eigenlijk echt niet de ideale manier om je geurtje lang te houden. Het kan dan ook nog eens dat je parfum op die manier niet ruikt zoals het hoort. Maar hoe doe je dan wel best parfum aan? Hier zijn onze tips. 

Koud, koud, koud!

Parfum heeft natuurlijk een houdbaarheidsdatum, maar als je sowieso wil vermijden dat je geur vervliegt, hou je je parfum beter koel bij. In de frigo dus, maar zeker niet op een warme plaats. Natuurlijk staat je parfum normaal niet in de keuken, maar ook een warme badkamer of net naast een raam, waar het zonlicht binnenvalt, is niet ideaal.

Vettig

Parfum 'pakt' beter op natte huid dan op droge huid. 't Is te zeggen: hoe meer je ervoor zorgt dat je huid goed gehydrateerd is, hoe beter het parfum in je huid dringt. Een beetje dagcreme, vaseline of zelfs gewoon je beauty-routine afmaken voor je parfum opspuit, is dus wel degelijk een goed idee. Natuurlijk wil je geurloze lotions gebruiken, anders mengen die geuren zich met je parfum. Ook goed wachten tot ze opgedroogd zijn, anders haalt het allemaal niet veel uit.

Niet wrijven!

Als je parfum op je polsen of enkels wil spuiten, da's zeker een goed idee, maar wrijving zorgt ervoor dat de topnoten (wat je eerst ruikt aan je parfum) sneller vrijkomen dan de bedoeling is. Daarmee spaar je dus wel wat parfum uit, maar de geur gaat ook sneller weg. Dat kan niet de bedoeling zijn. Twee keer spuiten en laten opdrogen, dus.

Waar spuiten?

Parfum gebruik je 't best op de plaatsen waar je huid het dunst is, en waar je huid op natuurlijke wijze warmer wordt. Je polsen dus, net zoals je moeder het waarschijnlijk ooit toonde, maar ook op je middenrif (tussen je borsten voor de dames) en zelfs je knieholten. Kies een paar plekjes en geef die een geurtje, maar tenzij je graag in een gordijn van parfum rondloopt, best niet overal tegelijk.

Te veel?

We hebben allemaal al eens naast iemand gestaan die schijnbaar een bad in parfum had genomen. Om dat te vermijden, zeker als je een zware geur draagt, kan je in plaats van een paar plekjes te kiezen, ook even in de lucht spuiten en door de wolk parfum lopen.

Véél te veel?

Tja, soms kan je niet inschatten hoe zwaar je geur precies zal zijn. Dan wil je misschien wel herbeginnen, maar kan dat? Bizar genoeg wel, en als je make-upremover in huis hebt, en een beetje watjes, dan heb je meteen alles wat je nodig hebt. Want ook parfum wordt weggeveegd door make-updoekjes of watjes. Ideaal dus, behalve als je door 'n wolk gestapt bent.

Parfum kopen?

Als je een parfum getest hebt in de winkel, dan kan je eigenlijk niet meteen zeggen of je 't lekker ruiken vindt. Ideaal gesproken laat je het even goed opdrogen en loop je er even mee rond. Dan kan je alle subtiliteiten van de geur ervaren, voor je de investering doet. Even wachten dus, want elk parfum ruikt ook nog eens anders op een andere persoon.

Lees meer