Al 250 katten gruwelijk vermoord en verminkt: Londen in de ban van mysterieuze dierenbeul

Ze noemen hem de Croydon cat killer, de seriemoordenaar die de afgelopen drie jaar in Londen al 250 katten op gruwelijke wijze heeft vermoord. En de “seriemoordenaar” lijkt z’n tempo op te voeren: de jongste tien dagen vermoordde hij 9 katten. En hij doet dat in een steeds groter wordend gebied.

De kans dat het om meerdere psychopaten gaat, valt niet uit te sluiten, maar ze is klein. Dierenartsen die de kattenlijkjes onderzochten, kwamen tot de conclusie dat ze altijd op dezelfde manier worden vermoord. Hij lokt z’n slachtoffertjes ook steeds met rauwe kip.

De Croydon cat killer heeft blijkbaar ook niet genoeg aan gewoon doden: de katten worden ook nog verminkt: hij snijdt hun buik open, haalt de ingewanden eruit en ook de staart van de katten en het hoofdje snijdt hij eraf.

Rechercheurs zijn er ondertussen achter gekomen dat de dader handschoenen draagt wanneer hij de dieren doodt. Er is een beloning van 10.000 pond voor wie een spoor naar de dader kan aanreiken.

De dader heeft gaandeweg ook zijn killing fields uitgebreid. Hij begon in de wijk Croydon, verlegde daarna z’n terrein naar heel Londen en is ondertussen zelfs actief buiten de grote ring rond die stad.

Naast katten wordt er hem ook de dood en mutilatie van zeker 50 vossen toegeschreven.

Kick

De South Norwood Animal Rescue and Liberty Charity, die de lijkjes van de katten verzamelt, heeft bizarre patronen opgemerkt en zegt dat de Croydon cat killer ondertussen drie of vier keer per week doodt. “We denken dat hij niet alleen een kick krijgt van het doden en verminken, maar zien ook dat hij de lijkjes steeds vaker achterlaat op plaatsen waar mensen ze goed kunnen zien”, zeggen ze daar. Eén van de geliefkoosde plekken is onder een raam aan de gevel van de woning waar het diertje woonde, zodat zijn “werk” vanop straat valt “te bewonderen”. Hij heeft er ook al een paar achtergelaten aan speeltuintjes.

Lees meer