HTC stelt met U11+ en U11 Life twee nieuwe smartphones voor met hun handige knijpfunctie

Het ene na het andere smartphonemerk bracht de laatste maanden een nieuw model op de markt. Vandaag is het de beurt aan HTC dat twee modellen voorstelt die opnieuw gebruik maken van HTC Edge Sense, het systeem waarbij je je gsm kan gebruiken door erin te knijpen. De HTC U11+ is het nieuwe toptoestel en voor wie minder geld wil uitgeven is er de HTC U11 Life.

Het is als producent van smartphones allesbehalve eenvoudig om op te vallen tussen de vele toestellen op de markt. HTC deed dat wel in juni van dit jaar met de lancering van de U11, een toestel dat je kan bedienen door erin te knijpen. Wij konden de U11 toen enkele weken testen en merkten dat dat meer is dan zomaar een extraatje. Je camera of zaklamp gebruiken, gaat bijvoorbeeld veel sneller.

HTC gelooft ook zelf in die techniek, want bij de HTC U11+ worden de mogelijkheden nog uitgebreid. Zo kan je nu ook andere applicaties bedienen door te knijpen. Denk maar aan zoomen in Google Maps, je alarm snoozen of een foto trekken in Instagram.

Ook op andere vlakken kreeg de U11+ een update, zoals bijvoorbeeld de toevoeging van waterdichtheid. Maar vooral de batterij is veelbelovend met 3.930 mAh. Zo zou je vlot een dag moeten doorkomen. Het toestel is vanaf halverwege november te koop voor 799 euro. Je kan kiezen tussen een zwart of een verrassend mooi doorschijnend model, al komt die laatste wel iets later op de markt in België

Goedkope versie met pure Android

Omdat niet iedereen zo'n bedrag aan zijn smartphone wil besteden, lanceert HTC ook de U11 Life. Het toestel is iets kleiner met een scherm van 5,2 inch, maar behoudt de waterdichtheid. Ook op dit model is de knijpfunctie aanwezig. De camera is zowel vooraan als achteraan 16 MP.

Het meest opmerkelijke aan de U11 Life is echter dat HTC ervoor kiest om het toestel te voorzien van Android One, zonder hun eigen software erbovenop. Daardoor krijg je sneller updates en heb je geen applicaties staan die je toch nooit gebruikt.

De versie die in Europa verkocht zal worden heeft 32 GB geheugen en zal 349 euro kosten. Hij is te koop vanaf de tweede helft van november. Je kan kiezen tussen een een blauw en een zwart model.

Lees meer